Acupunctuur & Voetreflexologie

Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie is een veilige massagetechniek die al duizenden jaren wordt toegepast.
  
De gedachte achter deze techniek is dat de anatomie van het hele lichaam op de voet is terug te vinden. Alle organen, lichaamsdelen, gewrichten en spieren zijn op de voet geprojecteerd op zogenaamde zones. Daarnaast lopen er ook meridianen door heel je lichaam, langs je benen en deze eindigen of beginnen juist op je voeten.
  
Door het masseren en het uitvoeren van druk op deze zones en meridianen wordt het lichaam gestimuleerd, geprikkeld en geactiveerd. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt aangesproken, waardoor de bloed- en energiedoorstroming verbetert en het zenuwstelsel op een positieve manier wordt beïnvloedt. Daarnaast heeft het een sterk ontspannende werking. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en blokkades worden opgeheven.Wat is acupunctuur?

Acupunctuur werkt met Qi, dit wordt vaak vertaald als ‘energie’. Qi beweegt en doet in en buiten het lichaam alles: het doet groeien, het geeft warmte, het beweegt het lichaam en het bloed enz. Qi circuleert door het lichaam en volgt hierbij specifieke, met elkaar verbonden banen. Deze banen worden meridianen genoemd. Elke meridiaan heeft zijn eigen energie en elk punt op de meridiaan heeft zijn eigen specifieke energie en functies. Verstoringen van de energiestroom worden veroorzaakt door emotionele of fysieke problemen. Ook het klimaat en externe ziekteverwekkers kunnen de energiestroom verstoren. Om de problemen op te lossen worden acupunctuurpunten op de meridianen gestimuleerd met behulp van naalden. Als ik een naald in een acupunctuurpunt zet, dan wordt hierdoor de Qi van dit punt en deze baan bewogen en beïnvloed.Waarom?

Eigenlijk zou je voor elke klacht bij een voetreflex- therapeut of acupuncturist langs kunnen komen, maar om een idee te geven bij welke klachten een behandeling zou kunnen werken:
Stress
Pijn
Hoofdpijn
Burn-out
Vermoeidheid
Spijsverteringsklachten
Menstruatieklachten
Gewrichtsproblemen
Slaapproblemen
Ontstekingen

Uiteraard kun je ook kiezen voor alleen maar een ontspannende massage.

Als u aanvullend verzekerd bent kunt u waarschijnlijk een deel van de verzekering vergoed krijgen.